PR Sportmassages | Stress nekt je!

Sportmassage bij nek klachtenWanneer deadlines naderen, heeft men het vaak drukker. Deze druk kan ervoor zorgen dat we gespannen en gestrest zijn. Vaak ontstaat er spanning in de nekspieren die pijn en stijfheid veroorzaken. Deze spieren kunnen zelfs voor hoofdpijn zorgen. Er zit dan een triggerpoint (spierknoop) die uitstralende pijn geeft. Niet alleen stress kan ervoor zorgen dat de nek spieren pijnlijk en stijf aanvoelen, een verkeerde houding tijdens het studeren/ werken kan hier ook voor zorgen. Door deze verkeerde houding staan er continu spieren op spanning. Wanneer dit voor een langere periode aangehouden wordt, bent u de nekspieren aan het overbelasten. Dit kan voor dezelfde klachten zorgen als hierboven genoemd.

Wat kunt u doen om deze klachten te verminderen? U kunt de nek zelf vrij gemakkelijk op rek brengen. Kijk met uw hoofd vooruit en breng uw oor naar één van de schouders. Breng de andere schouder omlaag en waarschijnlijk voel u al rek. Houdt dit 30 seconden vast en herhaal dit 3x per kant. Bij de volgende rekoefening breng u uw hoofd in dezelfde uitgangspositie als de vorige oefening alleen breng u nu uw kin op de borst. De rek wordt nu op een andere plek gevoeld. Ook deze oefening doet u 3×30 seconden per kant. Blijven de klachten aanwezig dan kunt u altijd even langs komen om de nek los te laten maken. Ook de soms voor hoofdpijn zorgende triggerpoints kunnen worden verwijderd met een sportmassage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>